Arboretum Volčji Potok

arboretum volčji potokArboretum Volčji Potok je med obiskovalci izredno priljubljen!

spisek-rastlin-arboretumLeta 1952 ga je kot študijsko središče ustanovila agronomska fakulteta v Ljubljani. Arboretum Volčji Potok se razteza na 88 hektarih, obsega pa tudi pet jezer in 30 hektarjev gozda, kjer množično raste redka vrsta jelke in mahu.

Število rastlin v Arboretum Volčji Potok se iz leta v letu spreminja, uspeva pa približno 2500 vrst in sort iglavcev ter listavcev. Zbirke javorjev. brez, bukev in lip so najbogatejše, posebno veliko pa je pahljačastega javorja. Zelo znane so tudi vrtnice arboretuma, ki obiskovalce najbolj pritegnejo. V parku je skupno več kot 4500 domačin in tujih vrst dreves, grovnic in ostalih rastlin.

Arboretum Volčji Potok ima tudi bogato zgodovino, kot tudi celotno naselje, ki se je včasih imenovalo Wolfsbühel. Legenda pravi, da so v tem kraju po okoliških gozdovih plenili volkovi, zato tudi tako ime kraja. Več o zgodovini arboretuma si lahko preberete tukaj.

Dinozavri:

V Arboretum Volčji Potok so zelo znani tudi dinozavri, ki jih imajo na ogled. Seveda gre za umetno ustvarjene dinozavre in ne za krhke fosile ali žive dinozavre, a vendar je doživetje v arboretumu zelo zanimivo. Ogledate si lahko kar nekaj vrst dinozavrov, za ogled pa boste morali plačati. Vstop imajo tudi psi, za otroke pa nudijo popuste.

Za vse ljubitelje narave je Arboretum Volčji Potok zelo lep kraj, ki bi si ga morali ogledati. Za navdušence nad dinozavri, pa je to le lep dodatek k prekrasnemu parku.

fb-dinozaver-tiranozaver_20150114_1857063129invazija-dinozavri

zemljevid-arboretuma-2015

Več pa si lahko preberete TUKAJ.

Preberite tudi: